Menu

Vlak daarvoor had Olivia de Yorkham vlijmscherp ontleed..

24 november 2016 - Gezonde voeding
Vlak daarvoor had Olivia de Yorkham vlijmscherp ontleed..

Olivia gaat voor www.wandel.nl een initiatief van  de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) op Supermarkt safari.  De journalist in opdracht van de KWBN gaat mee en legt het vast in een verslag

Ga met ons mee de supermarkt in…

Halverwege de supermarkt roept de medewerker achter de vleeswaren: ‘Als je alles zo onder de loep neemt, eet je vanavond niet meer lekker’. ‘Véél lekkerder juist’, reageert voedingsdeskundige Olivia Krom. ‘Mensen denken vaak: gezond eten is niet lekker. Maar er zijn genoeg lekkere alternatieven.’

 

Vlak daarvoor had Olivia de Yorkham vlijmscherp ontleed. ‘Er zitten vier  stabilisatoren in plus conserveringsmiddel, glucosestroop, dextrose en zout. Suiker en zout dus. Twee ingrediënten die je juist zoveel mogelijk moet vermijden, het zijn dé veroorzakers van overgewicht en diabetes.’

Lekkerder en gezonder

De voedingsdeskundige pakt de rosbief naturel. ‘Hierin zit alleen rundvlees, prima. Maar pak dan niet de rosbief peper. Je denkt: daar zit alleen wat peper overheen. Nee, hoor. Daarin zitten opeens ook glucosestroop, stabilisator, zout, van alles. Mijn advies: koop de naturel en doe er zelf

De supermarkt is een jungle en het gevaar loert overal. Voordat je het weet, ligt je karretje vol dikmakers, energievreters en conserveringsmiddelen. Maar het ziet er allemaal zo gezond uit, toch?

Op supermarktsafari met voedingsdeskundige Olivia Krom. ‘Hoe kleiner het etiket hoe beter.’

Meer lezen? Klik hier voor het volledige artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On TwitterVisit Us On Pinterest